Apple Watch, zakelijk inzetbaar? 2


Afgelopen dinsdag heeft Apple de Apple Watch aangekondigd. Google is al langere tijd bezig met de ontwikkeling van Google Glass. Op het eerste gezicht lijken deze ontwikkelingen meer op gadgets dan op nuttige toepassing. Wat is het en wat kan het? En wat heeft het voor jou als bedrijf voor toegevoegde waarde.

In het artikel van vandaag zullen we dieper ingaan op mogelijk zakelijke toepassing van beide apparaten.

Achtergrond

De Apple Watch en de Google Glass zijn beide zogenaamde wearables. Wearables zijn apparaten die bevestigd zijn aan je lichaam. Je draagt het als het ware, vandaar de naam wearable. Een wearable kan naast besturing door onze handen ook andere zaken meten. Elke beweging kan nauwgezet worden bijgehouden. Denk bijvoorbeeld aan het opsteken van je hand in een zaal. Heb je aan die arm toevallig een Apple Watch dan kan er gemeten worden dat je je hand opsteekt.

Deze techniek is niet nieuw. In de Apple iPhone zitten ook nauwkeurige sensoren die van alles kunnen meten. Zo kun je je iPhone op je bed leggen en de app SleepTime gebruiken. Deze meet hoe vast jij slaapt aan de hand van de bewegingen in je bed.

Zakelijke toepassing

We nemen bijvoorbeeld een zaal waar mensen naar een verhaal luisteren. We zijn vast en zeker allemaal wel eens bij een saai seminar geweest waarbij je de hele dag naar suffe verhalen luistert en waarbij je na 15 minuten je telefoon pakt om je e-mail te checken. Wat zou er mooier zijn, voor jezelf maar ook voor de spreker, als je actief meedoet aan dit seminar. Dat de informatie zo wordt gebracht dat het voor iedereen interessant is. Met het dragen van een wearable kun je actief deelnemen aan een seminar. Je kunt je mening geven en daar kan door de spreker op worden ingespeeld.

In Amerika is het zelfs zover dat de organisatie van een seminar een bericht kan sturen naar je telefoon (en in de toekomst naar je horloge). Na de pauze krijg je bijvoorbeeld een kleur toegewezen en zit je in een vak met gelijkgestemde. Vanuit daar krijg je opdrachten voor de middag waardoor je actief deelneemt aan een seminar. Maar daarnaast ook nieuwe relaties op doet die waardevol voor je zijn.

Je kunt je voorstellen dat de Apple Watch en de Google Glass producten zijn die ons aan de vooravond zetten van apparaten die ons leven gemakkelijker maken. De toepassingen worden steeds uitgebreider.

Ik ben van mening dat we de komende jaren meer revolutionaire oplossingen van de Apples en Googles onder ons gaan krijgen. De techniek is er, we hebben voldoende bandbreedte en we staan als mensheid meer open voor vernieuwing.

Ik heb nu een vraag aan jou. Wat zou jou leven gemakkelijker maken waar nog geen technische oplossing voor is? Ik zie graag je antwoord in het commentaarveld hieronder verschijnen.


Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 thoughts on “Apple Watch, zakelijk inzetbaar?

 • Eddy

  Beste Dennis.

  Een telefoon met voldoende batterij-capaciteit en een antwoordapp. met een doorkiesfunctie zodat de urgente gesprekken gefilterd kunnen worden van de minder urgente zodat je niet nog een keer 21 oproepen hebt gemist als je 2 uur gaat golfen.

  Eddy

  • Dennis Aalbers

   Hallo Eddy,

   Wat betreft de batterij-capaciteit is de iPhone 6 Plus zo neergezet dat deze een extra lange batterijduur heeft. Voor de doorkiesfunctie kun je kiezen voor een telefoondienst of een aanpassing in je telefooncentrale zodat je een bandje er voor zet.

   groeten,

   Dennis